Bioloģiskā lauksaimniecība ir alternatīva lauksaimnieciskās ražošanas metode, kas veicina humusa veidošanos, pašpietiekamību un dabisko līdzsvaru. Francijā bioloģiskā lauksaimniecība aizsākās 20. gadsimta 50. gados, pateicoties vairākiem lauksaimniekiem, kuri rūpējās par augsnes auglības un kvalitātes, kā arī dzīvnieku veselības saglabāšanu.
Lielākā daļa bioloģisko lauksaimnieku ir tirdzniecības asociācijas FNAB tīkla biedri. AB (Agrigulture Biologique) logotips ir franču valodā, bet zvaigžņu lapa ir Eiropas logotips. Pastāv arī citi standarti produktiem, kas tiek uzskatīti par "bioloģiskiem" (Demeter, Nature et Progrès, Biocohérence u. c.), no kuriem daži ir daudz stingrāki un/vai attiecas uz konkrētiem specifiskiem produktu veidiem (piemēram, kosmētika vai higiēnas produkti).